неділю, 24 листопада 2013 р.

У Луцьку відкрили реконструйований басейн (Вересневе)


   Сьогодні відбулася важлива подія для мешканців мікрорайону Вересневе – відкрив двері після капітального ремонту басейн КЗ «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа №1».
   Завітали на урочистий захід народний депутат України Ігор Палиця, голова облдержадміністрації Борис Клімчук та міський голова Микола Романюк.
   Відкриваючи захід, директор КЗ «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа №1» Руслана Оксентюк зазначила, що приміщення знаходилося у незадовільному стані й потребувало ремонту. Завдяки благодійному фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», у приміщенні басейну були проведені роботи з укріплення фундаменту, оздоблення фасаду, ремонт даху, благоустрій прилеглої території. Крім того, встановлено нові системи вентиляції та очистки води, прокладено гідроізоляцію за останніми технологічними нормами, здійснена заміна системи опалення, труб для водопостачання і водовідведення, змонтовано нові душові кабінки, повністю замінили сантехніку та плитку у чаші басейну. Також здійснені ремонтні роботи підсобних приміщень, роздягалень, встановлено нове спортивне обладнання (тренажери, шведські стінки), інвентар для навчально-тренувальних та оздоровчих груп дітей. Загальна вартість робіт – 2,3 млн грн.
   Руслана Оксентюк подякувала Ігорю Палиці і його фонду за надану фінансову підтримку.
   У свою чергу, народний депутат зауважив, що із задоволенням вкладає кошти у ремонт таких об’єктів, як басейн, адже видно результати роботи. «Сьогодні я особисто отримую задоволення від того, що тут зроблено. Сподіваюся, що у цьому басейні зможуть оздоровлюватися як діти, так і дорослі. Я впевнений, що молодь, яка тут займатиметься, виростатиме чемпіонами й приноситиме славу місту Луцьку», – акцентував Ігор Палиця.
   Подякував народному депутату за ремонт приміщення басейну голова облдержадміністрації Борис Клімчук. «Все в житті минає, а такі речі залишаються надовго. Це те, чим ви можете гордитися, адже все зроблено не для себе особисто, а для всіх людей. Мабуть ця подія визначна не тільки для Луцька, а й для всієї держави, бо, на жаль, таких відкриттів у нас в Україні поки що небагато», – наголосив він.
   Слова вдячності на адресу народного депутата України Ігоря Палиці і його благодійного фонду висловив міський голова Микола Романюк. Він зазначив, що сьогодні у мікрорайоні Вересневе сталася важлива подія. «Приміщення басейну реконструйовано з використанням найсучасніших технологій і все це завдяки Вам, Ігоре Петровичу. Те, що тут зроблено, – це великий крок уперед. Віднині молодь мікрорайону зможе професійно займатися  водними видами спорту. Школярі зможуть розвиватися професійно», – сказав міський голова.
   Після виступів представників влади для усіх присутніх був організований невеличкий концерт.
   Також Ігор Палиця, Борис Клімчук та Микола Романюк оглянули футбольне поле зі штучним покриттям, яке встановлене на території загальноосвітньої школи № 16 за кошти благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк». Нині у міських школах уже встановлено п’ять таких споруд. Сьогодні ж Ігор Палиця пообіцяв, що за три-чотири роки усі загальноосвітні школи міста матимуть футбольні поля зі штучним покриттям.