понеділок, 24 березня 2014 р.

Спартакіадні змагання з плавання

Протягом трьох днів на голубих доріжках басейну спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву плавання міськспорткомітету проходили змагання за програмою спартакіади міста 2014 у трьох групах. Це були перші змагання комплексного заходу в цих групах.
   На старт вийшло понад вісімдесят спортсменів з вищих навчальних закладів ІІІ-ІV, І-ІІ рівнів акредитації, ПТНЗ, підприємств, установ і організацій нашого міста.
   Програма змагань для учасників ІІ і ІІІ груп складала: 50 м - вільний стиль, брас, кріль на спині, батерфляй (чол., жін.); 100 м - вільний стиль, брас, плавання на спині, батерфляй (чол., жін.); естафета 4 х 50 м змішана, вільний стиль (2 чол. + 2 жін.).
    Команди І групи змагалися на дистанціях: 50 м - вільний стиль, брас, кріль на спині, батерфляй та естафета 4 х 50 м змішана, вільний стиль (2чол. + 2жін.).
    У перший день серед 5 команд ІІ групи (ВНЗ ІІІ-ІV рівня акредитації) перемогу святкували спортсмени Східноєвропейського національного університету у складі Катерини Салотюк, Юлії Шептицької, Валерії Войтович, Дмитра Самонюка, Сергія Нестерчука та Івана Глузоватого (тренер Олександр Сологуб). Дгуге місце у плавців Луцького національного технічного університету (тренер Юрій Чурило), а третє – у команди Луцького інституту розвитку людини Університету «Україна» (Людмила Фукс).
    Другий день видався більш насиченим,  адже на старт серед команд ВНЗ І-ІІ рівня акредитації і ПТНЗ вийшло 9 збірних колективів. За результатами всіх запливів перемогли студенти Луцького педагогічного коледжу у складі: Тетяни Симонович, Тетяни Рябініної, Катерини Шулячинської, Костянтина Кузьмича, Романа Жура, Віталія Дежурко і Олександра Сидорука (керівник Ігор Орлов), на другому місці команда технічного коледжу Луцького національного технічного університету (керівник Ігор Євченко), а треті – коледж технологій, бізнесу та права СНУ ім..Лесі Українки (керівник Андрій Ліщук).
   У суботу, в третій день, боротьбу за першість вели команди підприємств і організацій нашого міста. Незважаючи на незначну кількість команд та поважний вік окремих учасників, боротьба була не менш захоплюючою. Вийшовши на старт у всіх видах програми і здобувши перемогу в змішаній естафеті, перемогли представники ДКП «Луцьктепло»: Марина Шкабко, Ольга Гапон, Антон Бондарук, Дмитро Самонюк і Андрій Бондарук (керівник Святослав Русин). Друге місце в колективу Волинської філії ПАТ «Укртелеком» (керівник Володимир Ковальчук).
   По закінченні змагань команди-переможці і призери нагороджені дипломами міськспорткомітету.
    Наступним видом програми спартакіади міста 2014 серед цих груп, будуть змагання з міні-футболу, які відбудуться на відкритих майданчиках з штучним покриттям в першій декаді квітня.