вівторок, 1 квітня 2014 р.

Положення про проведення чемпіонату Волинської області з плавання 9—10 квітня 2014 року

1. Мета та завдання
— популяризація плавання, як виду спорту;
— підвищення рівня спортивної майстерності,
— виявлення і відбір перспективних плавців для подальшого спортивного вдосконалення;
— систематичне підведення підсумків навчально-тренувальної роботи;
— виявлення сильніших плавців області для участі у чемпіонаті України та чемпіонаті України серед молоді з плавання.
2. Термін і місце проведення
Змагання проводяться 09 квітня – 10 квітня 2014 р. в м. Луцьку на базі КЗ «СДЮШОР плавання» Луцької міської ради за адресою м. Луцьк, проспект Грушевського, б. 2А
Мандатна комісія працює 09 квітня 20 14 р. з 10:00.
Початок змагань 09 квітня 2014 р. – 16:00.
10 квітня 2014 р. – 10:00.
Розминка учасників 09 квітня 2014 р. – 15:00.
10 квітня 2014 р. –  09:00.
Нарада тренерів – представників і суддівської колегії розпочинатиметься 09 квітня 2014 р. о 14:30.
3. Керівництво змагань
Загальне керівництво з організації та проведення змагань здійснюють управління у справах молоді та спорту Волинської облдержадміністрації та Волинська обласна федерація плавання. Безпосереднє проведення змагань покладається на суддівську колегію Волинської обласної Федерації плавання.
Головний суддя змагань,суддя І кат. – Самчук В.Й.
4. Учасники, програма та характер змагань
Змагання проводяться для жінок, чоловіків, дівчат 1998-1999, юнаків 1996-1997 років народження, учнів КЗ «СДЮШОР плавання» Луцької міської ради, КЗ « КДЮСШ № 1» Луцької міської ради, КЗ «КДЮСШ» імені Є. Кондратовича, як виняток — Луцького НВК № 26 за кваліфікацією не нижче І розряду.
Склад команди необмежений.
9 квітня 10 квітня
50 метрів на спині
50 метрів батерфляй
100 метрів вільний стиль
100 метрів брас
200 метрів батерфляй
200 метрів на спині
200 метрів комплексне плавання
400 метрів вільний стиль
Естафета 4 х 100 метрів комбінована
50 метрів вільний стиль
50 метрів брас
100 метрів батерфляй
100 метрів на спині
200 метрів вільний стиль
200 метрів брас
400 метрів комплексне плаваня
800 / 1500 метрів вільний стиль
Естафета 4 х 100 метрів вільний стиль
Плавальна шапочка обов’язкова для кожного учасника змагань.
5. Визначення першості та нагородження переможців та призерів
Змагання особисті.
Кожен учасник має право стартувати в необмеженій кількості номерів програми та естафетах. У кожному номері програми може бути заявлена необмежена кількість спортсменів. В естафетному плаванні кожна команда виставляє по одній естафеті на вид.
Естафети оцінюються з коефіцієнтом 2.
Переможці  нагороджуються дипломами управління у справах молоді та спорту Волинської облдержадміністрації.
6. Фінансові витрати
Проїзд, харчування та проживання учасників змагань за рахунок організацій, що відряджають. Харчування суддівської колегії (готівкою) та придбання дипломів за рахунок управління у справах молоді та спорту Волинської облдержадміністрації.
7. Безпека та підготовка місця змагань
Відповідно до Положення про порядок підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових та культурно-видовищних заходів,затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.12.1998р. № 2025 «Про порядок підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів» зі змінами (Постанова КМУ від 27.08.2008р. № 753) підготовка спортивних споруд покладається на їх власників.
Заходи проводяться лише на спортивних спорудах, прийнятих до експлуатації комісіями з контролю за станом спортивних споруд, суддівськими колегіями при суворому дотриманні чинних норм і правил експлуатації, технічних норм, правил проведення спортивних заходів, правил поведінки учасників і глядачів, правил пожежної безпеки, інших нормативних актів, тощо.
Контроль за підготовкою спортивних споруд та забезпечення безпеки під час проведення змагань здійснює робоча комісія, до складу якої включено відповідальних фахівців, представників організаторів заходу, власників спортивної споруди та інших заінтересованих установ та організацій.
Не виконання вимог передбачених зазначеними Положеннями, що стали причиною виникнення надзвичайних обставин під час проведення заходів, тягне за собою відповідальність передбачену чинним законодавством України.
8. Медичне забезпечення змагань
Для медичного забезпечення змагань залучаються кваліфіковані медичні працівники. Присутність лікаря із спортивної медицини обов’язкова на змаганнях  всіх рівнів. Лікар змагань входить до складу суддівської колегії на правах заступника головного судді. Всі його рішення в межах компетентності обов’язкові для учасників, суддів, організаторів змагань. Лікар представляє в організаційний комітет або суддівську колегію план медичного забезпечення змагань та звіт з їх закінчення.
Організатори змагань рекомендують мати на кожного учасника змагань індивідуальні страхові поліси спортсмена.
9. Заявки
Заявки ( друковані), завірені керівником спортивної організації, медичної установи та відповідні документи (свідоцтво про народження, довідка з місця проживання з фотографією) подаються представником (тренером) до мандатної комісії.
В заявці вказується прізвище та ім’я учасника, рік народження, розряд, спортивне товариство, ДЮСШ, вид програми, прізвище та ініціали тренера.
У випадку невідповідального оформлення заявки та непред’явлення вказаних документів на кожного учасника окремо, команда та спортсмен до змагань не допускаються.
Додаткова інформація за тел.
— (0332) 234112 – відділ організаційно-практичного забезпечення, фізичної культури і спорту управління у справах молоді та спорту Волинської ОДА.
— (0332) 24-24-81, 24-59-25 – Волинська обласна федерація плавання.
ДАНЕ ПОЛОЖЕННЯ Є ОФІЦІЙНИМ ВИКЛИКОМ НА ЗМАГАННЯ
Заступник нач. відділу організаційно-
практичного забезпечення, фізичної культури
і спорту управління у справах молоді та спорту
Волинської ОДА
О. В. Сорокун

У Луцьку змагалися юні плавці

В Луцьку в басейні СДЮШОР плавання міськспорткомітету вже втретє проведено відкритий міжнародний турнір з плавання. На жаль, цього року не прибули команди з Польщі та Білорусії, проте боротьба за нагороди була не менш захоплюючою. Загалом боротьбу на доріжках басейну вело близько 250 плавців з Рівненської, Львівської і Волинської областей.

На змаганнях у Луцьку було розіграно 240 перших, других та третіх місць на різних дистанціях у різних стилях в чотирьох вікових групах.

Переможцями на дистанції 50 м. батерфляй стали Юлія Смаль, Христина Герасимчук, Дана Ахметова, Богдан Куява, Денис Якимчук (Луцьк, СДЮШОР) і Соломія Серветник, Олександр Новак, Микита Єфімов (Рівне, ДЮСШ № 3).

Дистанцію 50 м. на спині найшвидше подолали: Катерина Мостович, Сергій Демчук, Станіслав Мацюк, Микола Мороз (Луцьк, СДЮШОР), Анастасія Мігаль, Анна Соловей, Олег Гладкий (Луцьк, СДЮШОР), Юстина Ленковська (Львів, КВВС).

Не було рівних на дистанції 100 м. вільним стилем: Анні Прибиш, Анастасії Дмитрієвій, Владиславу Щасливому, Анатолію Костюку, Максиму Юзві (Луцьк, СДЮШОР), Аліні Крук, Олегу Гладкому (Львів, КВВС).

На стометрівці брасом перемогли: Олександра Гончарук, Анастасія Січко Дана Ахмедова, Денис Давидюк (Луцьк, СДЮШОР), Дарина Шиловець, Олександр Колесник, Микола Дмитрук (Рівне, ДЮСШ № 3), Сергій Ніколайчук (Луцьк, НВК № 26).

На двохсотметрівці комплексним плаванням не було рівних: Юлії Смаль, Ользі Степанковій, Єгору Бєлих, Дмитру Бірану, Миколі Морозу (Львів, КВВС), Юстині Ленковській, Марку Хотинецькому (Львів, КВВС).

В естафетах 4х50 метрів вільним стилем у дівчат найсильнішими були команди Луцької СДЮШОР, а у хлопців - ДЮСШ № 3 міста Рівне.

Переможцями на 50 метрів вільним стилем стали: Юлія Смаль, Христина Герасимчук, Анастасія Дмитрієва, Владислав Щасливий, Максим Юзва (Луцьк, СДЮШОР), Юстина Ленковська (Львів, КВВС), Андрій Кокота (Рівне, ДЮСШ № 3).

На ті й же дистанції брасом першими на фініші були: Олександра Гончарук, Ольга Степанцова, Дана Ахметова, Олександра Пацик, Ткачук Максим (Луцьк, СДЮШОР), Олександр Новак, Олександр Колесник (Рівне, ДЮСШ № 3), Сергій Ніколайчук (Луцьк, НВК № 26).

На стометрівці батерфляєм перемогли: Катерина Мостович, Христина Герасимчук (Луцьк, СДЮШОР), Аліна Крук, Марк Хотинецький (Львів, КВВС), Соломія Серветник, Вадим Шалуха, Микита Єфімов (Рівне, ДЮСШ № 3), Антон Єгоров (Луцьк, НВК № 26).

Таку ж дистанцію на спині першими пропливли: Анастасія Музичко, Станіслав Мацюк (Луцьк, СДЮШОР), Юстина Ленковська, Олег Яворський, Артур Капуста (Львів, КВВС), Анна Соловей, Олег Гладкий (Рівне, ДЮСШ № 3).

Найкращі результати на стометрівці комплексним плаванням показали: Юлія Смаль, Ольга Степанцова, Дана Ахмедова, Сергій Демчук, Анатолій Костюк, Максим Юзва (Луцьк, СДЮШОР), Дарина Шиловець, Андрій Кокота (Рівне, ДЮСШ № 3).

Переможцями в естафетах 4х50 м комплексним плаванням у юнаків та дівчат були команди Луцька та Рівного.

Найсильніші луцькі плавці – Юлія Смаль, Денис Давидюк, Олександр Новак – продемонстрували на турнірі хороші результати, виступивши на рівні майстрів спорту.

Результати, які показали наші спортсмени, дадуть можливість тренерам відібрати кращих плавців та внести корективи у їх підготовку до чемпіонату України та чемпіонату України серед молоді, які відбудуться у квітні цього року у Харкові.

Побажаємо їм вдалого виступу на престижних всеукраїнських змаганнях.