середу, 30 квітня 2014 р.

Черговий вдалий виступ луцьких плавців

23-26 квітня у харківському басейні «Акварена» відбувся чемпіонат України та чемпіонат України серед молоді з плавання, які проходили під гаслом єдності країни. Участь у них брали понад 500 спортсменів з 19 областей України та м. Києва.        Це – найголовніші національні змагання у цьому спортивному сезоні. За їх результатами відбиралися дві збірні команди з плавання, які представлятимуть Україну на чемпіонаті Європи у Берліні та чемпіонаті Європи серед юніорів у Нідерландах.
Збірну команду Волинської області на цих змагання представляли шість вихованців КЗ «СДЮШОР плавання» Луцької міської ради, які повернулися додому з чотирма медалями.
Приємно, що вже в перший день змагань лучанка Юлія Смаль, вихованка тренера-викладача Олександра Сологуба, виконала норматив до збірної команди на чемпіонат Європи з плавання серед юніорів, здобувши золоту медаль на дистанції 50 м брасом серед молоді.
Ще двічі наша юна спортсменка піднімалася на п’єдестал пошани у другий день, завоювавши срібну медаль на дистанції 200 м брас і бронзову на дистанції удвічі коротшій тим же стилем.
Успішним також був виступ на дорослому чемпіонаті України і лучанина Віталія Алпатова (подяка благодійному фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» за фінансову підтримку підготовки спортсмена до змагань), вихованця тренерів-викладачів Валентини Санжаровської, Сергія Максимюка, Світлани Веретеннікової, який на дистанції 50 м батерфляй виборов бронзову медаль.
У загальнокомандному заліку на чемпіонаті України команда КЗ «СДЮШОР плавання» Луцької міської ради завоювала 12 місце, посівши по одному третє, п’яте, шосте, сьоме і восьме місця, а на чемпіонаті України серед молоді - восьме місце, здобувши по одній медалі різного ґатунку.
Вітаємо наших плавців та їх тренерів з вдалим виступом на чемпіонаті України та чемпіонаті України серед молоді і бажаємо їм нових перемог та медалей.
Фото Ігоря Варчука