понеділок, 17 лютого 2014 р.

Визначено «Героїв спортивного року 2013»

14 лютого у Волинській облдержадміністрації відбулося святкове дійство «Герої спортивного року», на якому були вручені нагороди найкращим волинським спортсменам та їх тренерам за підсумками 2013 року.
Привітали провідних спортсменів краю заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Курилюк і начальник управління у справах молоді та спорту Волинської облдержадміністрації Галина Карнаухова.
Вони побажали усім присутнім подальших успіхів і досягнень олімпійських висот, а також запевнили, що підтримка фізичної культури та спорту стане в майбутньому одним із пріоритетних напрямків роботи Волинської облдержадміністрації і управління у справах молоді та спорту зокрема.
Переможці визначалися в десяти номінаціях: «Десятка кращих спортсменів з олімпійських видів спорту – олімпійські номери програми», «П’ятірка кращих тренерів з олімпійських видів спорту», «Кращий спортсмен у неолімпійських номерах програми з олімпійських видів спорту», «Кращий тренер у не олімпійських номерах програми з олімпійських видів спорту», «П’ятірка кращих спортсменів з неолімпійських видів спорту», «Трійка кращих тренерів з неолімпійських видів спорту», «Кращі спортсмени з видів спорту інвалідів», «Кращі тренери з видів спорту інвалідів», «Краща команда» та «Трійка кращих спортсменів з видів спорту серед ветеранів».
Серед нагороджених були луцькі спортсмени та тренери, які гідно представляли наше місто на змаганнях міжнародного та всеукраїнського рівнів.
У «Трійку кращих спортсменів з видів спорту серед ветеранів» потрапив учитель Луцької ЗОШ № 2 Вадим Сіваченко (гирьовий спорт).
Також на святі нагороди отримали найбільш спортивні міста й райони області, а також переможці обласної спартакіади.
За результатами рейтингу з олімпійських видів спорту у Волинській області серед територіальних фізкультурно-спортивних організацій (міжнародні та всеукраїнські змагання) у третій групі – м. Луцьк (голова міськспорткомітету Володимир Тонконог), виборов 1 місце.
Серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл (міжнародні та всеукраїнські змагання) у другій групі 3 місце виборов Комунальний заклад «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа № 1» Луцької міської ради (директор Руслана Оксентюк). Позашкільна установа також нагороджена за зайняте 3 місце серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл на обласних змаганнях у другій групі.
Фізкультурно-спортивна організація м.Луцька в обласних змаганнях серед команд у третій групі, як і минулий рік, в комплексному заліку стала переможцем.
Кращою серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл (обласні змагання) у першій групі визнано комунальний заклад «Спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву плавання» (директор Віктор Самчук), а третім став комунальний заклад «Волинська обласна дитячо-юнацька спортивна школа з видів боротьби» (директор Анатолій Бондарєв).
Підбиваючи підсумки спортивного сезону 2013 можна з впевненістю констатувати, що спортивні організації міста були напередових позиціях на змаганнях різних рівнів і вкотре втримали пальму першості серед міст обласного підпорядкування.
Висловлюємослова вдячності всім спортсменам, тренерам та керівникам спортивних організацій за показані високі результати і зичимо в майбутньому нових яскравих перемог.